torsdag den 26. oktober 2017

“Havets hvisken” af Kimberley Freeman

Jeg læste om “Havets hvisken” på den skønne blog Valdemarsro, hvor jeg jævnligt finder boginspiration og jeg var slet ikke i tvivl om at jeg måtte reservere den på biblioteket. Endnu engang er der tale om en historie der foregår dels i nutiden og dels i fortiden og jeg elsker når en forfatter formår at kombinere disse to historier. Der er dog stor forskel på hvordan forfatteren formår at kæde både fortid og nutid sammen, men når det lykkedes til fulde, er det bøger jeg elsker at læse. Bogen kom hurtigt hjem og jeg gik i gang.
Vi møder kvinden Libby Slater, som vender hjem til kystbyen Lighthouse Bay i Australien. Hun har boet de sidste 20 år i Paris, hvor hun gennem de sidste 12 år har haft et forhold til en gift mand. Nu er han død og har efterladt hende et hus i hendes hjemby. Libby er dog noget betænksom ved at rejse tilbage, da hun har et meget anstrengt forhold til sin søster og stort set ikke har talt med hende i de sidste 20 år.
I en anden del af historien, 100 år tidligere, møder vi den unge kvinde, Isabelle Winterbourne. Hun er den eneste overlevende fra et skibsforlis og er nu på flugt fra sin, nu afdøde mands familie. Vi følger Isabelles forsøg på at skabe sig et nyt liv på trods af flugt og sparsomme midler.

De to historier er forbundet, og dog virker det alligevel nogle gange som om at de ikke helt hører sammen, og jeg synes godt de kunne have været mere kædet sammen. Det er historien om Isabelle der fylder mest og egentlig også den jeg syntes var mest spændende, synes Libbys historie hurtigt går hen og bliver lidt for sukkersød.
Men en dejlig hyggebog, som jeg dog alligevel fik læst hurtigt. Og den skal have 4 ud af 6 bøger.

4 ud af 6

Ingen kommentarer:

Send en kommentar