lørdag den 12. december 2015

“Anna og det franske kys” af Spephanie Perkins

Det har næsten ikke været til at komme uden om omtaler af “Anna og det franske kys", da bog nr. 3 i serien, “Isla og jagten på lykke”, udkom her i efteråret.

Jeg var virkelig skeptisk og meget i tvivl om jeg skulle læse dem, for tænkte at jeg faktisk nok var lidt for gammel til dem :). Men efter en anmeldelse fra Valdemarsro, besluttede jeg mig for at få fat i dem, og er startet med "Anna og det franske kys".

Om bogen:
Vi møder 17 årige Anna, der skal til at starte sit 4. og sidste år på high school. I sidste øjeblik har hendes far besluttet at sende hende til Paris, hvor hun skal gå på den amerikanske skole i Paris. Anna taler intet fransk og er rigtig ked af at skulle undvære sin familie, sine venner og sin måske kæreste. Men inden Anna får set sig om, har hun fået nye venner og er ved at blive forelsket i skolens flotteste fyr.........Vi følger gennem denne bog Anna og hendes nye venner på deres sidste år i high school.

Og ja det er en rigtig teenage bog, en rigtig tøssebog og en vaske ægte teenage-kærlighedshistorie. Når det så er sagt, ja så blev jeg altså alligevel revet med, ligesom jeg også ville være blevet da jeg var 17 :).
Den er meget velskrevet og levende og skrevet i et meget naturligt sprog, hvor alle kan følge med, og virker rigtig oprigtig. Man bliver virkelig sendt tilbage til de kære teenageår, og der var virkelig mange følelser og oplevelser jeg kunne nikke genkendende til, og sad ofte med et lille smil på læben.
Da bogen er så letlæselig blev den ret hurtigt læst, og jeg glæder mig faktisk til at få fat i efterfølgeren "Lola og naboens søn". Jeg har hørt at der skulle være nogle af hovedpersonerne der går igen i de andre bøger, og det er et lille tvist jeg elsker i bøger - især når det lykkes :)

God hyggelig ferielæsning der er rar at koble af til en gang imellem, og fordi jeg bare blev revet med af stemningen og havde svært ved at lægge den fra mig får den:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar