tirsdag den 6. oktober 2015

"Monster" af Patrick Ness


“Monsteret kommer lige efter midnat. Som de jo gør. Men Conor er ikke bange, Han har frygtet et helt andet slags uhyre. Uhyret fra det mareridt, han har haft næsten hver nat, siden hans mor blev syg. Mareridtet med mørket, vinden og skrigende. Men monsteret uden for vinduet er noget andet, noget vildt. Og det vil have det farligste af alt: Det vil have sandheden.”

Jeg havde ikke rigtig hørt om denne bog, før jeg læste en anmeldelse af den, men efter at have læst anmeldelsen, tænkte jeg, den må jeg læse!
Jeg skyndte mig at få fat i den på biblioteket......Og hold da op. En helt igennem fantastisk bog! En virkelig rørende historie om det at miste og alle de følelser og tanker det brínger med sig.

Historien handler om den 13 årige Conor, der efter forældrenes skilsmisse, bor alene med sin mor. Conors mor er syg og han er meget alene med alle sine tanker og følelser. Alt dette fører til at Conor får mareridt, mareridt om et monster. Men er det et farligt monster?

Den rørte mig virkelig dybt og slutningen blev læst med tårer, det på trods af at man faktisk godt kan regne handlingen ud, bogen igennem. Den er så hjerteskærende ærlig at den går rent ind, ind i det aller dybeste af en, i hvert fald i mig. Selvom dette handler om hvordan en 13 årig dreng oplever det at miste, så tror jeg, at hvad enten man er barn, ung eller gammel, så kan man sagtens sætte sig ind i de følelser Conor gennemgår og de følelser der er forbundet med at miste.

Dette er helt bestemt en bog jeg vil anbefale at læse, både, ung som gammel.
Bogen er, skrevet i et fint og let forståeligt sprog og er samtidig med den følelsesladede og vigtige historie, fyldt med flotte illustrationer som på en eller anden måde gør hele fortællingen mere virkelig. Et rigtig godt supplement til den skrevne tekst, som de fleste (voksen) bøger jo kun består af.

Denne bog skal have:


2 kommentarer:

 1. Den lyder fantastisk og er straks skrevet på min inspirationsliste over bøger der skal læses med tiden.
  Og hvor er her altså hyggeligt og fint på din bogblog. Det bliver spændende!
  Stort tillykke med den :)

  SvarSlet
 2. Tak skal du have Ann-Christine.
  Og ja, den MÅ du simpelthen læse, Den er virkelig et must.
  Glæder mig til at høre hvad du synes om den :)

  Kh Sarah

  SvarSlet